Onderwijs volgens de nieuwste technieken

Virtual Reality, E-learning en 3D-technologie.

Op onderwijsgebied hebben zich de laatste jaren veranderingen voorgedaan. Aanbieders van trainingen en cursussen vragen zich continu af hoe men op innovatieve en aantrekkelijke wijze de stof onder de aandacht kan brengen. Natuurlijk op zo’n manier dat de stof ook daadwerkelijk blijft hangen en kan worden toegepast. Traditionele vormen van onderwijs verdwijnen hiermee steeds verder naar de achtergrond. Klassikaal onderwijs maakt plaats voor kleinere werkgroepen en het traditionele schoolbord is al enige tijd vervangen voor smartboards en andere digitale hulpmiddelen.

Als innovatieve organisatie vernieuwt Pilz op zijn beurt ook continu zijn onderwijsmethoden en leervormen. De opzet van de training is al jaren gericht op het aspect: doen. Alle trainingen van Pilz zijn praktijkgericht. Cursisten gaan zelf aan de slag met het materiaal en van tevoren worden zij geadviseerd eigen cases uit de praktijk in te brengen welke worden behandeld tijdens de training.

3D-technologie
Al enige tijd maakt Pilz in zijn trainingen gebruik van 3D-technologie. 3D gerenderde modellen van productiemiddelen zoals palettisers en robots geven u inzicht in uw applicatie of uw machinepark.

Virtual Reality (VR)
Een stapje verder dan 3D-technologie is Virtual Reality. Bij Virtual Reality wordt u als het ware ‘ondergedompeld’ in een ervaring waarbij al uw zintuigen worden geprikkeld. Middels de Oculus Rift, een VR-bril die deze ervaring mogelijk maakt, nemen we u mee langs gevaarlijke situaties die kunnen voorkomen in uw dagelijkse werkpraktijk. Een goede manier om machineveiligheid onder de aandacht te brengen omdat u zelf in de situatie deelneemt.

Verschillende applicaties hebben wij vormgegeven in virtual reality. Zo kunt u bijvoorbeeld levensecht de gevaren van beweegbare bruggen ervaren of neemt u een kijkje in een echte broodsnijmachine. Natuurlijk maken wij gewenste applicaties op maat afgestemd op uw praktijksituatie.

E-learning
Een interactieve vorm van leren is e-learning. Bij e-learning kunt u op uw gewenste tijd en plaats training volgen via de computer.

Heeft u een bijzondere applicatie of wilt u meer inzicht in uw applicatie? Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen in VR en 3D-technieken. Onze afdeling trainingen gaat graag met u in gesprek.

Menu